Ta hjälp med bemanningen

Det finns flera gånger då man på ett företag behöver extra personal, det kan exempelvis vara under semestertider som vikariat behövs eller när man inser att man helt enkelt behöver vara fler på plats för att täcka upp arbetsbördan – då är det bemanning som gäller och du kan antingen anställa eller hyra in personer att hjälpa.

3925495-pinion-gearAtt ta hjälp för att bemanna kontoret är det många som gör. Till exempel går det idag att snabbt kalla in extrapersonal genom olika bemanningspooler om man så vill. Eller så kan man anställa nya medarbetare. Oavsett vilket av alternativen man väljer kan det vara bra att veta att det går att få hjälp utifrån både med inhyrning och rekrytering, genom att till exempel välja bemanning med Kundia. Vad som är smart med dem är nämligen att de kan erbjuda olika typer av bemanning, på olika tider och det är det få i branschen som kan. Men det bästa är att man faktiskt kan kontakta dem för att få hjälp att avgöra vilket behov man har.

Bemanna kontoret

Det är inte bara storföretagen som tjänar på att ta in flera anställda. Något som till exempel Driva Eget skriver om är att man som enmansföretag också kan behöva hjälp av ett par extra händer ibland och vad man skriver som sitt främsta tips är just att hyra in personal till att börja med. Kanske kan man anlita en underkonsult som fakturerar? Det är just vad ett bemanningsföretag gör, plus att de även täcker upp om personen som hjälper dig skulle vara sjuk eller ledig en dag du behöver hjälpen. Sedan kanske du också vill anställa denna person på heltid? Det går ofta också att lösa med företag såsom Kundia. Men att veta om det är dags att anställa en person är inte alltid är det lättaste. Som tur är har tidningen Chef sammanställt en lista med saker att hålla utkik efter för att få reda på om en person är värd att anställa på heltid:

  • Axlar många roller – personen som hjälper dig kan hjälpa dig med mycket och leverera i flera olika roller samtidigt, och denne är också är snabb på att lista ut vilka arbetsuppgifter som är de viktigaste för företaget för stunden att ta på sig.
  • Problemlösare – personen löser de flesta problem utan krångel, och detta är något som kan undersökas redan när du träffar personen första gången genom att ställa frågor som personen ska svara på genom att improvisera.
  • Personen är initiativrik – ser ett problem, åtgärdar det och visar intresse för företaget utan att bli beordrad till det utan ser vad som behöver göras och gör det.
  • Brinner för sitt uppdrag – du har en person som verkar gilla vad denne gör, det är få förunnat.
 
 

About the author

More posts by