Svenska entreprenörer

Ett land byggs och hålls levande tillstor del av alla härliga entreprenörer som finns. De tänker nytt, tänker djärvt och de inspirerar. När det kommer till landet Sverige så är Ingvar Kamprad den entreprenör vi ser som den främste.

Enligt en undersökning från SvD och dess läsare fick de svara på en enkät om vem de anser är Sveriges främsta entreprenör genom tiderna. Att det blev IKEAs grundare Ingvar Kamprad är kanske inget som direkt är något ögonhöjare.

”Priset delades ut under invigningen av SM i UF-företagande i Stockholm. I samband med detta delade SvD:s jury även ut hederspriset SvD Affärsbragd, som gick till Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden. 12 388 röster kom in under kampanjen.” (läs mer här)

Framtidens entreprenörer

Den tävling, eller omröstning som SvD har, har de även med framtida kandidater där man kan gå in och rösta. I skrivande stund är slussarna stängda om de jobbar på att ta fram fem stycken kandidater.

Så länge det finns energi och en vilja att skapa nytt så kommer det ständigt dyka upp nya personer som vill förändra. Lite trycksaker online från printondirect.com en och annan kontakt samt en bra idé kan vara allt som krävs i början. Många människor sitter på både stora och små drömmar men är för bekväma och rädda över att blåsa liv i dem att de ser dem bara i sina egna huvuden. Ibland ska vi våga lyssna mer på talesättet ”man ångrar bara det man inte gör” och våra leva och tro lite mer på sig själv. Se på hur bra det gick för Kamprad. På Arbetsförmedlingen får du även bra information.

 
 

About the author

More posts by