Smutsiga kontor och dålig arbetsmiljö påverkar många

Vi påverkas mer än man kan tro av skitiga arbetsplatser och olika faktorer som bidrar till en dålig arbetsmiljö överlag. Unga är illa drabbade på arbetsplatsen, mest utstickande är unga kvinnor. Dessutom är våra kontor smutsigare än vad många vet om. Vikten av ett rent kontor och en god arbetsmiljö blir således allt klarare och förändringar måste ske för att dagens arbetsliv ska bli hållbart för fler.

På jobbet slarvas det ofta med städningen, något som kan resultera i högre sjukfrånvaro och sämre arbetsförmåga. Samtidigt är det andra saker som också påverkar hur vi mår på jobbet. Hög arbetsbelastning och stress är ett stort problem idag.

Så smutsigt kan det vara på ditt jobb

För att få det rent och behagligt på din arbetsplats är det viktigt att ha god lokalvård, tillexempel från Global Fastighetsservice. För, om det slarvas med städningen kan ditt jobb vara en riktig bakteriehärd. I en artikel från Café har man listat saker på jobbet som med stor sannolikhet är riktigt smutsiga eller fyllda av bakterier. Alltså saker viktiga att städa lite oftare. Bland annat är vattenmaskinens tappkran, kontorets kylskåp, kaffemaskinen, mikrovågsugnen, tvålpumpen på toaletten, skrivbordet, tangentbordet och musen riktiga bakteriehärdar. Detta är saker som du i princip rör dagligen, tänk på det. Inte så konstigt att man blir sjuk snabbt när det dessutom till exempel är förkylningstider.

Arbetsrelaterade sjukdomar ökar varje år

När det kommer till arbetsmiljö i övrigt på landets arbetsplatser, så ser det inte så bra ut i statistiken. Arbetsskadestatistiken kring arbetsrelaterade sjukdomar ökar varje år, skriver Sveriges Radio i en artikel. Det är viktigt att som arbetsgivare se över vad det finns för risker på arbetsplatsen och brister i arbetsmiljön. Inte helt ovanliga saker som finns på många arbetsplatser är stressiga scheman, hög arbetsbelastning och en känsla hos de anställda att de inte kan påverka sin situation. Faktum är att det är unga kvinnor och unga överlag som mår sämst på jobbet. I en artikel från Dagens Nyheter skriver man om att jobbet flera gånger i månaden väcker känslor av obehag hos nästan en miljon svenskar, speciellt hos unga kvinnor. Denna information baseras på Jobbhälsobarometern.

 
 

About the author

More posts by