Så blir kontoret snyggt och effektivt

För att lyckas med att skapa ett lönsamt företag gäller det att ha ett bra kontor där du och dina kunder och kollegor trivs. För att kontoret ska bli både snyggt och effektivt är det viktigt att tänka igenom vilka maskiner som behövs och hur inredningen på bästa sätt anpassas efter de behov som företaget har.

Vissa typer av maskiner bör alltid finnas på ett kontor. Kaffemaskinen är förstås viktig för många men först och främst gäller det att satsa på maskiner som gör att det dagliga arbetet går att utföra på ett effektivt sätt. En bra skrivare och en kopiator behövs liksom även en frankeringsmaskin om företaget ofta skickar post. För att denna typ av maskiner ska fungera behövs bläckpatroner så se därför till att det alltid finns ett lager av dessa i förrådet på kontoret.

  • Satsa på bra kontorsmaskiner
  • Dela upp ytorna i arbetsytor, besöksytor och förrådsytor.
  • Använd samma färger och liknande material på hela kontoret

Organisera kontoret på rätt sätt

För att skapa ett välkomnande kontor som fungerar lika bra att arbeta i som att ta emot besökare i är planeringen a och o. Dela gärna upp kontoret i olika ytor så att skrivborden är avskilda från fikarum och besöksrum. Det är smart att ställa kopiatorn och liknande kontorsmaskiner tillsammans och att ha förråd av papper, bläckpatroner och annat kontorsmaterial i nära anslutning till maskinerna.

Entrén och besöksytorna lönar det att lägga ner lite extra tanke på eftersom det är det första intrycket som kunder och andra får av företaget. Välj gärna bekväma möbler av mjuka material i en behaglig färgskala för att alla ska känna sig välkomna. En bra kaffemaskin är perfekt att ha vid entrén liksom en rejäl garderob där det går att hänga av ytterkläder.

För att skapa en genomtänkt och enhetlig inredning av kontoret gäller det att välja samma färgnyans i hela kontoret och att inreda med en liknande typ av stil. Är kontorsmöblerna i stål och svart tyg bör även möblerna i fikarummet och konferensrummet vara i denna stil för att kontoret ska kännas stilrent och tilltalande.

 
 

About the author

More posts by