Ny teknik med kassasystem kan hjälpa företaget framåt

Att ha ett kassaregister är något som numera finns i lagen. Varje verksamhet som bedriver försäljning måste registrera köp eftersom de annars kan få böta. Trots detta är det många företag som fuskar, även om man enkelt kan föra kassaregister elektroniskt numera.

 

pexels-photo-140945Allt fler nya tekniklösningar dyker upp för företag på marknaden. För den som önskar att exempelvis ha ett kassasystem och en webbutik i samma system, starta upp en webbshop från grunden eller har flera butiker och önskar integrationer går det att besöka  http://www.sitoo.se/. Hos Sitoo kan man som företagare få hjälp och rådgivning angående hur man kan lösa kassaregistret via molnbaserade kassasystem som enkelt håller koll på företagets inkomster.

 

Fusk med kassaregister på många håll

När det gäller just kassasystem och kassaregister är det numera lag på dessa. Trots detta fuskar många företag med just redovisningen av kundernas inköp. Faktum är att var tredje café och restaurang bryter mot regler gällande kassaregister, enligt en artikel från Skaraborgs länstidning. Kassaregister och personalliggare är något som Skatteverket oftast hittar brister runt. Böterna kan bli mycket höga för företagen. Kostnaderna kan uppgå till så mycket som 12 500 kronor i kontrollavgift för kassaregister. Är det personalliggaren som brister kan man även få betala 2500 kronor extra för varje person som jobbar på företaget och ej är registrerade. Hos vissa företag är det misstag som gjorts i och med brist på kunskap om vilka regler som gäller, men hos andra företag handlar det faktiskt om rent fusk. Detta skriver NWT, efter en undersökning som skatteverket gjort. Gällande restauranger med rättigheter kan bristerna förutom böter leda till att serveringarna nekas alkoholtillstånd och därför förlorar ännu mer pengar i slutändan.

Fördelar med elektroniskt kassaregister

 

  • Elektroniska kassaregister är smidiga. Registreringen sker automatiskt, kunderna kan betala via Swish och ändå få ut ett kvitto.
  • Mer pengar till statskassan. Enligt Sveriges Radio fick Skatteverket in mer än tre miljarder kronor sedan de nya reglerna om kassaregister kom och allt fler skaffade register.
  • Man sparar pengar. Ett elektroniskt kassasystem gör att man kan föra registret i en vanlig surfplatta och därmed sparar man pengar på hårdvara.
  • Kassaregistret är i säkert förvar eftersom det sparas via en molntjänst.
 
 

About the author

More posts by