En av de saker som kanske känns som ett hinder när man startat eget är utmaningen att synas och spridas. Länge har det ju varit så att det är dyrt att marknadsföra sig, och om man är ett nystartat företag kanske man inte har så mycket pengar över till marknadsföring. Men det finns möjligheter!

I takt med att internet och de sociala medierna har växt så har också möjligheterna för att marknadsföra sig på nya och mer kostnadseffektiva sätt uppkommit. För den företagare som inte har så stort kassa för marknadsföring är detta en stor chans att synas! Det första steget är så klart att se till att man har en bra hemsida. Med bra menar vi att den ska vara välbyggd, innehålla all den information man kan tänkas behöva och samtidigt vara snygg och enkel att navigera på för en besökare. Och det är bra att ha en hemsida som är anpassad för mobiltelefoner och surfplattor, eftersom allt fler söker efter information via dessa!

Sedan kan du skapa dig ett konto på olika sociala medier, kanske är Facebook, Twitter och Instagram de viktigaste. Se till att de du känner går in och gillar och följer dig, och var aktiv! När du får kunder så se till att informera dem om att du finns på sociala medier så att de kan gå in och gilla dig där, det är bra för spridningen. Lägg också upp videos på youtube! De ska vara relevanta för ditt företag och väcka ett intresse för de tjänster eller produkter ni erbjuder. Ta som exempel, om du är en trädgårdsmästare som vill få mer spridning på ditt företag, lägg upp roliga och intressanta videos där du påtar i trädgården, visar hur man på bästa sätt planterar ett äppelträd eller liknande! Den informativa biten gör att folk kommer hitta din video, och det roliga och varumärkesbyggande gör att de kommer minnas ditt företag! Detta är bara några tips, se till att hänga med i branschsnacket så du inte missar nya möjligheter att marknadsföra dig.