Idag är det lättare att starta företag och många hakar på trenden att just sätta igång med allt fix inför en nystart. Det har inte bara blivit mindre krav på aktieavtalen utan även andra plikter som dragits tillbaka:

Sverige fick ett rejält tillskott av företag i fjol. Enligt Nyföretagarcentrums färska sammanställning registrerades hela 65072 nya företag under 2010, vilket är 19 procent fler än året före.

Det är framför allt aktiebolagen som blir fler. Nyföretagarcentrum pekar på två huvudskäl: Dels sänktes kravet på aktiekapital under 2010, dels avskaffades revisionsplikten. Som nybliven företagare behöver man inte binda upp lika mycket pengar, och man blir av med en kostnadspost vars värde har varit långt ifrån glasklart för alla.

Få hjälp med att starta företag

Att starta företag har blivit enklare men det är långt ifrån enkelt att göra det. För att bli din egen chef så krävs det att man ansöker och registrerar ett flertal saker inför start. Bland annat krävs en nyregistrering av ditt företag, där spelar det ingen roll om du har ett annat företag och gjorde samma sak för den, alla företag skall registreras. Därefter krävs en F-skattsedel samt en FA-skatt för att kunna tjäna pengar, anställa och driva företaget. För att tjäna pengarna behöver du sen en momspliktsanmälan och ansöka om att vara arbetsgivare om du ska ha personal. Skatter måste vara i sin ordning även innan start och en uppskattning om preliminär skatt måste man även ha. För att slippa dessa krav så finns där lagerbolag till salu hos bolagslagret.se, det är alltså aktiebolag som redan är registrerade och klara efter din beställning.