Klara den ekonomiska biten

http://www.dreamstime.com/-image13714487Att starta ett eget företag är något som många drömmer om att göra, och som de verkligen vill göra. Och om man känner så, så ska man inte låta något hindra en såsom att man har svårt för att komma igång, eller inte riktigt är ett proffs på ekonomi och liknande. Sådant som helt enkelt behövs på ett företag! Som tur är så finns det massor av tips och hjälp att få, så om det är något man känner sig osäker på så kan man helt enkelt sluta göra det nu på en gång.

Varje år så är det tusentals och åter tusentals svenskar som slår slag i saken och gör verklighet av sin dröm, nämligen att starta ett företag! Och de gör de verkligen helt rätt i, för om man har en idé som man gärna skulle göra verklighet av så ska man göra allt som finns i sin makt att göra det. Så om man känner sig lite orolig för ekonomin och hela pengabiten, så ska du helt klart läsa vidare! Idag tänkte vi nämligen skriva om just detta, och hur man kan effektivisera och underlätta för sig själv som företagsstartare.

  • Hur man tar betalt av sina kunder kan faktiskt spela roll, tro det eller ej! Ett bra tips är att använda sig av Billhop verktyget för att betala räkningar. Det innebär att man betalar med ett kreditkort istället för en klassisk räkning, vilket innebär att man kan ta den av den räntefria kredittiden som man har på sitt kreditkort, och därför kan alla pengar som man ska få av kunder hinna komma in tills det är dags att betala sina egna räkningar. Väldigt smart och effektivt!
  • Man måste alltid försöka sitt bästa för att vara ekonomisk när man driver ett företag, men extra viktigt är det faktiskt precis i början då man inte hunnit komma på fötter än. Visst är det mycket engångsavgifter i början, som till exempel inredning till kontoret, men efter ett tag så måste man faktiskt försöka undvika att göra av med mycket pengar. Vissa saker får man snåla med innan man är helt och hållet igång, och går på plus rent ekonomiskt!
  • Ibland kan det bästa faktiskt vara att anställa någon som är ett riktigt proffs på just ekonomi, om man är osäker. Visst kan man lära sig mycket på egen hand så att man kan sköta det någorlunda, men någon som gillar ekonomi och vill jobba med det nästan alltid prestera bättre. Visst kan det ta emot att behöva anställa någon när man precis startat, men tro oss, det är alla gånger värt det! En väldigt långsiktig investering.

Det finns såklart ännu fler tips för den som ska starta företag, men dessa tre brukar gälla för de allra flesta. Och om man känner att man har någorlunda bra koll på ekonomin och istället undrar över andra saker? Då är ett tips att klicka in sig här på Sydsvenskan.se där man har skrivit en lång artikel om hur det går till, från idé till ett startat företag.

 
 

About the author

More posts by