Inred kontoret smart och funktionellt

God organisation är A och O för den som vill lyckas med sin affärsverksamhet. Oavsett om du ska driva en egen e-handel hemifrån eller om du kommer starta upp ett stort kontor behöver du ergonomiska möbler, funktionella tillbehör och bra kontorsmaterial. Genom att hålla ordning och reda blir din arbetsplats mer effektiv och med det ökar förtjänsterna.

Något så enkelt som att införskaffa ett antal olika sorters kuvert kan bli en enorm hjälp när det kommer till ditt företag. Du hittar ett brett utbud hos https://www.kuvert-sverige.se/c5-kuvert för varje sorts verksamhet, vare sig det gäller löneutskick, marknadsföring eller julhälsningar. Läs mer om hur du kan organisera ditt kontor med genomtänkt inredning och smarta hjälpmedel.

Ergonomiskt och effektivt

De flesta kontorsarbeten involverar en hel del sittande framför skärmar vilket i långa loppet kan leda till olika hälsoproblem. Just för stillasittande yrken är de vanligaste krämporna belastningsskador som musarm eller värkande nacke och därför är det viktigt att satsa på ergonomiska möbler och förebyggande kroppsövningar. Bord och stolar som kan höjas och sänkas är till stor hjälp men också mindre tillbehör som handledsstöd, headsets och bordsbelysning som går att reglera.

Städat och snyggt

En annan faktor som höjer effektiviteten är att vara fysiskt organiserad, vilket inkluderar rena ytor, kontorsmaterial för många syften och system som är lätta att följa. Att till exempel använda färger för virtuella och fysiska kalkylblad är ett enkelt men fiffigt sätt att hålla stenkoll på affärerna. Detsamma gäller när du ska ta emot eller skicka post: separera utskick och inkommande post med olika hyllsystem, markera tydligt med etiketter och använd kuvert i olika färger och storlekar. Ett exempel kan vara att lägga specialerbjudanden i röda kuvert, beställningar i blåa och allt som har med byråkrati att göra i bruna. Se också till att alltid ha ett antal udda kuvert tillhanda, exempelvis mycket små, avlånga eller vadderade för oväntade tillfällen. Inget är så frustrerande som att inte ha rätt kontorsmaterial tillhanda när det uppstår en situation.

Att ha välstädade lokaler och arbetsytor är inte bara hygieniskt utan påverkar också din arbetsmoral. Se därför alltid till att plocka undan det du inte jobbar med för tillfället, exempelvis genom att ha ett flertal byrålådor, arkiveringsmappar och hyllor. Ha också omedelbar tillgång till avtorkningstrasor, desinfektionssprayer och handgel för en fräsch och stimulerande arbetsmiljö.

 
 

About the author

More posts by