Hitta bra personal till sin firma

Det är inte alltid lätt att hitta rätt personal till sin firma, särskilt när man är helt ny på marknaden och snabbt behöver komma igång på allvar. Skillnaden är när man är sin egen är att man måste hålla koll på allt som rör de anställda, såsom arbetsuppgifter men också lön. När man anställer någon måste man gå på känsla över vilken person som känns mest rätt. Man söker ju efter kompetent personal som gör sina arbetsuppgifter, lämnar in saker i tid, som sköter sig och är trevliga att arbeta med. Det är därmed många kriterier som ska uppfyllas för att man ska kunna våga anställa någon.

Hur går man då tillväga?

Väldigt enkelt är det så att man lägger ut annonser på olika jobbsajter såsom Arbetsförmedlingens platsbank men också andra jobbsajter. I de ansökningar som man får in får man sedan granska dessa noga och välja ut vem eller vilka som man vill kalla på intervju. Känns ingen bra så får man köra en runda till, medan om alla känns bra så får man ta in alla på enskilda intervjuer. Under intervjun får man också reda på vilka som känns bäst. Om man bara kan anställa en person så måste man helt enkelt tvinga sig själv att välja ut rätt person.

Det som är viktigt att veta är att man behöver inte anställa någon från början, utan låta personen i fråga bara bli prov- eller projektanställd. Har personen i fråga visat på goda förutsättningar kan man efter en provperiod alltså anställa personen. Ett ytterligare sätt att hitta duktigt folk på är att gå till olika rekryteringsföretag. Man kan exempelvis få personal uthyrd till sig under en tid, och därmed slipper man göra rekryteringsjobbet själv. Exempel på sådant företag är rekryteringsföretaget Jobbusters.

 
 

About the author

More posts by