Håll koll på kostnaderna

När man startar ett eget företag så är det ofta som man kastar sig in i det och drar upp ärmarna för att få jobba hårt. Mitt i allt jagande av nya kunder, uppstarter och liknande så glömmer många alla avtal man har runt omkring.

Det kan handla om bredbandsavtal som tecknats i all hast, eller varför inte elavtal som är dyrt och säljer smutsig el, oavsett vad det är för utgifter så vill de flesta att det bara ska lösa sig. Det kan dock vara värt att se över alla avtal man tecknar, tänk på bindningstiden.  Finns det smartare ellösningar att finna hos www.strandbergenergi.se så ska man ta dem, det blir billigare, miljövänligare och helt enkelt bättre på många sätt.

Att starta ett eget företag är en spännande utmaning som funkar bra för många, sämre för andra. Det krävs ett bra affärssinne, ett ”go and get”-tänk och ett ekonomiskt sinne för att verkligen få det att fungera. Utöver det finns där andra saker som är bra att ha och kunskaper att besitta, exempelvis är det bättre att kunna kommunicera på ett bra och tydligt sätt än att skälla ur sig ordar. Att ha en sådan kunskap är inte alls säkert för alla och det är smart att se behovet av kommunikation och kanske anställa någon med dessa egenskaper. Att vara ekonomisk betyder inte alls att vara snål, det betyder att man måste satsa för att vinna, både i kapital och i affärsrelationer. En ny företagare kan ha myror i bena och slänga sig in i det utan att tänka på de avtal man tecknar under tiden. Kanske behöver ni företagstelefon och du kontaktar de ni känner till, utan någon jämförelse mellan priser. Det är alltid smart att kolla över sina el-, telefon- och bredbandsavtal, även som företagare.

 
 

About the author

More posts by