Gör det du är bra på – ta in hjälp för annat

Att starta företag handlar ofta om att göra det du är bra på, det du brinner för. Oavsett vad det är så räcker det oftast inte. Att starta och driva företag kräver en del runt omkring det som är just din specialitet. Bokföring till exempel, om det nu inte är just bokföring som är ditt specialområde så är det alltid klokt att ta in hjälp så allt med redovisning och skatter blir rätt enligt lag.

Det kan kännas lockande att spara på utgifterna när du just startat, det tar ju lite tid att få snurr på ekonomin och kanske har någon sagt att det finns gratis appar som fixar bokföringen snabbt och enkelt. Men tyvärr är det inte riktigt hela sanningen. För att använda apparna och för att bokföra rätt krävs en hel del kunskap. Skatteregler kan vara krångliga men tar du hjälp av ett proffs från Modern Ekonomi kan du känna dig trygg med att allt blir rätt från början.

Frigör tid till det du är expert på

redovisningGenom att anlita en redovisningsbyrå sparar du tid som du kan använda till dina kunder. Du riskerar inte att missa avdrag eller bli för sen med en skatteinbetalning. Det finns så många företagare som jobbar sena kväller och helger med bokföringen för att hinna med den efter
stängningsdags.

Bokföring och redovisning

Bokföringslagen säger att alla affärshändelser ska bokföras löpande och dessutom fullgöras enligt något som kallas “god bokföringssed”. Det går inte att slarva med detta eller skylla på okunskap. Som företagare är du skyldig att följa lagen.

Bokslut och årsredovisning

Bokslut och årsredovisning görs en gång om året och det blir då en sammanställning av allt som hänt under ditt verksamhetsår. Ett verksamhetsår behöver inte vara samma som kalenderår, är du nystartad kan du ha förlängt verksamhetsår. I bokslutet görs en resultat- och balansräkning för alla affärshändelser under året.

Deklaration och skatter

Du måste självklart deklarera för dina inkomster och här gäller att veta vilka avdrag som kan göras för eget företag också. Har du anställda är det särskilda saker att tänka på vad gäller skatteavdrag. Våra experter kan alla dessa regler och du sparar ofta mycket på att anlita oss.

 
 

About the author

More posts by