Företagande för unga

Landets alla UF-företag presenterar just nu sina affärsidéer på mässorna runt om i kommunerna. Varje lokal vinnare kommer sedan att få vara med i tävlingen Årets UF-företag 2017 som presenteras närmare sommaren. Ung företagsamhet öppnar dörrar och möjliggör att studenter kan göra sina företagsidéer till verklighet.

ungaFöretagande är inte avsett enbart för examinerade och väl erfarna, det finns goda chanser även för unga. Som vi skrev om i ett tidigare inlägg är drömmen för många entreprenörer just att få starta eget. För att möjliggöra och förverkliga ungas affärsidéer har man därför varje år ett projekt runt om i landet som kallas Ung Företagsamhet. Ett moment under året är att delta i den så kallade UF-mässan för att presentera sitt arbete och idéer.

Det är många som deltar i varje kommun i landet, som man skriver om på Jönköpingsnyheter var det hela 367 företag som deltog bara på mässan för Jönköping. Varje kommun har sin egen mässa där man kan vinna det lokala priset som årets företag. Senare under året samlar man ihop vinnarna och utser UF-företag 2017. Alla väntar nu på att få besked om vilka som är vinnarna och vilka som i sin tur kommer få vara med i finalen.

Vad är Ung Företagsamhet?

Med ett UF-företag menas att man startar, utvecklar och sedan avvecklar ett företag. Man gör allt från början till slut för att kunna få en bra uppfattning om hur företagande fungerar i praktiken. Som student och deltagare lär man sig mycket och får lösa problem som kanske inte skulle dyka upp om man bara läste företagande som ämne i skolbänken.

Under året skapar man en affärsplan som efterlevs och man tillverkar, utför tjänster och försöker skapa bra lösningar på moderna problem. I början av våren varje år håller man sedan en UF-mässa där alla deltagare får vara med och ställa ut och presentera sina idéer. Under mässan har man även chans till att delta i olika presentationer för att pitcha och sälja in sitt företag och vinna priser.

 
 

About the author

More posts by