E-handeln ger konkurrensfördelar

Digitalisering och teknisk utveckling – vissa pratar till och med om ett uppvaknande för landsbygden när allt fler svenskar kan göra sina ärenden på nätet. Myndigheterna satsar på att digitalisera sin verksamhet och i biblioteken utvecklas de digitala samlingarna: biblioteken måste vara tillgängliga online med e-böcker i sina växande samlingar. Att handla på nätet har också blivit enklare, och fördelarna med att starta en e-handel är många: framförallt för att minska på dina fasta utgifter.

E-handel innebär kort och gott den handel som förekommer online över olika datanätverk. E-handeln ingår i en större modernisering och digitalisering av vårt samhälle. IT-plattformar ska underlätta för vården, arkiv digitaliseras för att bevaras och göras mer tillgänglig var du än befinner dig. Och om du är sugen på att starta en e-handel är fördelarna många. Start-up kostnaderna varierar förstås med vilken produkt du vill sälja. Är det ett mindre företag, låt säga en hobby eller deltidssyssla, kan det räcka med ett sms lån för att riva igång din verksamhet.

Andra faktorer att tänka på är att bestämma sig för om du kan hyra ett eget lager (ger konkurrensfördel) och hur mycket tid du vill lägga på marknadsföring. Med lägre personalkostnader kan du kanske lägga mer tid på hur du syns på nätet och på din produkt.

Det är inte bara företagen som sysslar med e-handel. Även kommunerna börjar komma ikapp. Här finns ett exempel!

Många menar att e-handeln är Sveriges nya basnäring. För att kunna vara konkurrenskraftig är det idag extremt viktigt att hänga med i de digitala trenderna.vväg

Få nackdelar

Självklart finns det också nackdelar med e-handeln. Även om den är relativt utvecklad och det är enkelt att returnera varor så är det förstås svårt för många att behöva vänta in de leveransdagarna som tillkommer. Näringen för digitala lås skjuter i höjden. Kanske något att satsa på?

 
 

About the author

More posts by