Bra kontorsmöbler för öppet kontor

När du jobbar i ett öppet kontorslandskap kan det vara bra att visa hänsyn till andra medarbetare. Med rätt möblemang och layout på kontoret får du till en tystare arbetsplats, som förhoppningsvis passar fler.

Alla kontor behöver sin utrustning, sin personal och bra möblemang för att fungera optimalt. Med kontorsstolar, bord och smarta ljudabsorbenter från https://furnitgroup.se/ har du kommit en lång bit på vägen mot ett trivsamt kontor. Men vad mer behöver man tänka på när man arbetar i ett öppet kontor? Bland annat att det inte är bullrigt och att det finns gemensamma regler som alla har koll på, som att inte störa i onödan utan i stället visa respekt.

Visa hänsyn och stör inte andra

I öppna kontorsmiljöer är det extra viktigt att visa hänsyn mot andra medarbetare, bland annat genom att inte prata högt i telefon eller med varandra när någon försöker koncentrera sig. I en undersökning gjord vid SU går det att läsa följande:

Allt fler företag sparar pengar genom att sätta personalen i kontorslandskap. Det har både för- och nackdelar. Kommunikationen blir till exempel bättre, men sjukdagarna ökar – SU

Det gäller alltså att ha rum för tystnad och fokus som de medarbetare som verkligen behöver koncentrera sig – kan gå till för att få en bättre arbetsmiljö för just sina arbetsuppgifter. Om det inte finns utrymme för koncentration men däremot höga ljud, buller och andra störningsmoment, då kan medarbetare faktiskt bli fysiskt sjuka. I en artikel här och här går det att läsa vidare om hur öppna kontor kan göra folk sjuka och det både av stress och hjärt- och kärlsjukdomar.

 
 

About the author

More posts by