Att slippa administrationen

Vad är det som gör jobbet mer slitsamt för småföretagare därute? Vad är det entreprenörerna vill slippa?

 Jo, i mångt och mycket vill de slippa all administration.  I magasinet Driva Eget går det att läsa om de som satsat på att minska just admin hos sina kunder, genom att kunna fakturera enkelt och snabbt online. Det behöver inte vara svårare än så.

papper organiseraEn annan sak som verkligen kan minska tidsåtgången när det kommer till administration i allmänhet, och faktureringar i synnerhet – är att ha sin tidrapport i app. Detta är perfekt för småföretagare med flera anställda som enkelt och snabbt vill få fram korrekta tidsunderlag, utan vare sig tidsunderlag eller uppskattningar, när det är dags att skicka ut faktura eller betala ut löner. Det ger helt enkelt företaget en annan slags kontroll över kostnader och framförallt minskar det administrationen. Dessutom kan chefen när som helst, i både app och på webben, få koll på att alla i teamet är på plats.

Vågar inte starta eget

I Norran går det att läsa om hur hela var sjunde person i Västerbotten anger rädsla för ekonomisk otrygghet som främsta skälet till att de inte startar eget företag. Detta enligt en undersökning gjord av Sifo. Många väljer alltså bort småföretagandet för att de tycker förutsättningarna är alldeles för dåliga, något som många menar måste bli bättre. Premisserna för att starta, driva och utveckla sitt företag måste helt enkelt hänga med i utvecklingen.

En annan Sifoundersökning gjord på uppdrag av Visma nyligen visade att var tredje svensk drömmer om att ha ett eget företag – Norran

Digitaliseringen går att man kan sköta administration och bokföring var som helst med tanke på alla molntjänster som finns. Läs mer om detta på bland annat Verksamt.se.

 
 

About the author

More posts by