Använd profilreklam för att marknadsföra ditt företag

Profilreklam är knappast något nytt fenomen, men det fortsätter vara ett populärt inslag inom marknadsföring. Du exponerar ditt företag genom fysiska artiklar med synlig logotyp eller slogan. Det välbekanta begreppet “give away” hör också till den här typen av marknadsföringskoncept.

Men vilken effekt ger egentligen profilreklam och vilken typ av produkter fungerar bäst? I den här artikeln får du ta del av en detaljerad genomgång av profilreklamens syfte. Lär dig mer om hur du anammar det i din verksamhet.

Profilreklam och produktmedia

Till skillnad mot sociala medier är det alltså ett traditionellt koncept för att göra reklam och det fungerar än idag. Du kanske även har stött på begreppet “produktmedia”, vilket är en modern och samlad term för att beskriva den typ av tryckt företagsreklam.

Fördelarna med att marknadsföra ditt varumärke eller företag med profilreklam är många, bland annat ger det en direkt effekt. Du hittar ett stort utbud av företag som säljer profilreklam, däremot är det stor skillnad mellan kvalitet och sortiment. Ett tips är Tupp Reklam som erbjuder ett komplett utbud av artiklar och dessutom med hållbarhet i fokus. Det gör det ännu mer givande att ge bort exempelvis Give Aways till dina kunder när du vet att produkterna är framtagna med omsorg för miljön.

Fördelar med profilreklam

Tanken med den här typen av marknadsföring är att helt enkelt göra ett varumärke eller företag synligt på ett alldagligt sett. Nästan lite som en form av omedveten handling där någon exempelvis dricker kaffe ur en mugg med en slogan från ditt företag. Eller att ett viktigt avtal skrivs under med en penna som har din logo. Små detaljer som ändå ger stor effekt på ett naturligt sätt utan att det blir konstlat.

Avslutningsvis ska också investeringen nämnas som en fördel med profilkläder från exempelvis nämnda Tupp Reklam. Det är i regel relativt billigt att använda profilreklam, men det har en stark påverkan och dessutom under längre tid. Dessutom kan du förvänta dig att artiklarna med ditt tryck visas upp vid flera tillfällen och i olika miljöer.

 
 

About the author

More posts by